Épületenergetikai korszerűsítés Mihályiban

Találatok: 2744

Projekt megnevezése:

Épületenergetikai korszerűsítés Mihályiban

Projekt azonosító száma:

TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00013

Kedvezményezett:

Mihályi Község Önkormányzata

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

19 422 463 Ft

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. október 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2019. szeptember 30.

2019. március 31-én megtörtént a projekt fizikai befejezése!


Mihályi község önkormányzati tulajdonú épületének energetikai korszerűsítésére több mint 19 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A fejlesztés során a település orvosi rendelőjének épülete kerül korszerűsítésre. A 19,42 millió forintos beruházásnak köszönhetően Mihályi Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási Szerződés megkötése megtörtént, a kivitelezés hamarosan elkezdődik, így már jövő év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel fog gazdagodni a Község.

A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épület hőszigetelésének és nyílászáróinak korszerűsítése és kondenzációs kazán beépítése valósul meg.

Mihályi Község Önkormányzatának célja, hogy az uniós támogatásból finanszírozott középület korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

A projekt hosszú távú közvetett hatása, hogy a településképet meghatározó épület homlokzati felújítása fenntartható módon megvalósul. A település költségvetésében az energetikai megtakarítás révén költségvetési forrás szabadul fel, amit egyéb közösségi célú fejlesztésekre fordíthat. További közvetett eredmény, hogy a települési önkormányzat példát tud mutatni a településen élőknek a fenntartható, megújuló energiaforrásokra épülő működés terén, ezáltal segíti a jó gyakorlatok elterjedését, ami további fosszilis energiafelhasználás és károsanyag kibocsátás csökkenést eredményez.


 A kivitelezési munkálatok 2018. október 15-én elérték a 100%-os készültségi szintet, megtörtént a műszaki-átadás-átvétel. Erről bővebben itt olvashat >>>