Nyomtatás
csütörtök, 29 november 2018 20:16

Elkészült Mihályi község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése

Befejeződött Mihályi Község háziorvosi rendelőjének korszerűsítése. A vissza nem térítendő támogatás 19,42 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott.

A fejlesztés során a település orvosi rendelőjének épülete került korszerűsítésre. A 19,42 millió forintos beruházásnak köszönhetően Mihályi Község Önkormányzata az épület fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A projekt célja az épület hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése volt, így ennek érdekében a pályázat keretében az épület hőszigetelésének és nyílászáróinak korszerűsítése és kondenzációs kazán beépítése valósult meg.

Mihályi Község Önkormányzatának célja, hogy az uniós támogatásból finanszírozott középület korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez.

A támogatásnak köszönhetően a létesítmény korszerűsítése összességében az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja majd eredményezni, továbbá hozzájárul a településképi megújuláshoz is.

További információ kérhető:

Mihályi Község Önkormányzata

9342 Mihályi, Kisfaludi utca 7.

Telefon: +36-96/253-554

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.